חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

שאלות נפוצות

שאלות נפוצות

השאלות הבאות יסייעו לכם להחליט אילו תכונות נדרשות במדפסת הכרטיסים שלכם. לחלופין, תוכלו ליצור עמנו קשר לקבלת המלצה בהתאם לצרכים שלכם.

איזה סוג של ממשק דרוש לכם?

רוב מדפסות ה-ID מגיעות עם ממשק USB כסטנדרט. דגמים מסוימים מציעים ממשק מקבילי יחד עם ה-USB ואחרות מציעות USB עם ממשק Ethernet. ממשק Ethernet זמין במספר מדפסות. המומחים שלנו יוכלו לסייע לכם בבחירת מדפסת המספקת את הממשק הדרוש לכם. 

איזה סוג של מנהל התקן דרוש לכם?

למעט מספר מקרים חריגים, כל מדפסות הכרטיס שלנו תומכות רק במנהלי התקן של Microsoft Windows (בדרך כלל Windows 2000 או XP). תמיכה ב-Windows Vista הופכת לזמינה יותר אף היא. אם אתם משתמשים ב-Macintosh ואינכם רוצים להשתמש בתוכנת דימוי (אמולציה), פנו למומחים שלנו כדי לקבל הצעה על הדגם המתאים לכם. 

האם אתם צריכים או מעדיפים להדפיס כרטיסים צבעוניים?

רוב המדפסות ידפיסו שילוב של צבע ומונוכרום (שחור-לבן), אך קיימים דגמים פשוטים המסוגלים להדפיס רק בשחור-לבן. אם עליכם להדפיס לוגו או תמונות בצבעים מלאים, אתם זקוקים למדפסות צבע, אך אם אתם צריכים להדפיס רק נתונים, כגון מספרים סידוריים, שמות וכד', תספיק לכם מדפסת שחור-לבן.

האם הכרטיסים יודפסו על צד אחד או על שני צדדים?

חלק מהמדפסות מדפיסות רק על צד אחד. הדפסה דו-צדדית נקראת "דו-צדדית" או "דופלקס". אם עליכם להדפיס בצבעים ו/או בשחור-לבן משני צדי הכרטיס, מומלץ לבחור מדפסת כרטיסים המסוגלת להדפסה דו-צדדית או הדפסת דופלקס. 

הטיפ של Computer Guard!

מומלץ לבחור במדפסת דו-צדדית אם קיימים נתונים משתנים משני צדי הכרטיס, אך אם הנתונים המשתנים נמצאים רק מצדו האחד של הכרטיס, ייתכן שתסתפקו במדפסת חד צדדית; הדפיסו את הנתונים הקבועים על כל הכרטיסים, ולאחר מכן הפכו את ערמת הכרטיסים והדפיסו את הצד עם הנתונים המשתנים. 

האם הכרטיסים יכילו פס מגנטי?

פס מגנטי הוא הפס הכהה הנמצא בגב כרטיס האשראי או כרטיס העובד שלכם. פסים אלה מאחסנים נתונים ומשמשים לעתים קרובות ביישומי נוכחות, שעון או גישה. כל המדפסות שלנו תומכות בקידוד פס מגנטי אופציונאלי.

הטיפ של Computer Guard!

מומלץ לבדוק אם דרוש לכם מקודד מגנטי במדפסת לפני רכישתה, כיוון שלא ניתן לשדרג את כל הדגמים לאחר רכישתם. שקלו הוספת קידוד מגנטי מלכתחילה או בחרו מדפסת המאפשרת שדרוג עתידי לקידוד מגנטי. 

האם תידרשו לקודד כרטיסים חכמים?

כרטיסים חכמים מכילים שבב זיכרון המוטבע על פני שטח הכרטיס. שבב זה יכול להכיל מידע בצורה מאובטחת יותר מפס מגנטי. לא כל דגמי המדפסת מציעים נקודות מגע לכרטיסים חכמים כאופציה. כיוון שלא ניתן להוסיף את רוב נקודות המגע לאחר הקנייה, מומלץ להזמין מראש אפשרות זו. 

האם תידרשו להדפיס כמויות גדולות של כרטיסים בכל שנה או בכל הפעלה?

אם בכוונתכם להדפיס אלפי כרטיסים בכל הפעלה או בכל שנה, מומלץ לחפש מדפסת העמידה להדפסה בהיקפים גבוהים. על המדפסת להכיל קיבולות פלט וקלט גדולות (יותר מ- 100 כרטיסים); למשל דגמי Fargo DTC550 ו- Evolis Quantum. 

מה עמידות הכרטיסים הנדרשת?

מומלץ לרכוש מדפסת המבצעת למינציה לכרטיסים האמורים לשרוד זמן רב, לכרטיסים שהשימוש בהם נעשה מחוץ למבנים או לכרטיסים החשופים לשריטות או למגע עם כימיקלים. למינציה היא שכבה עבה, שקופה או עם תוספת הולוגרפית המכסה את שטח הכרטיס, ובכך מגינה על התמונה ועל המידע המודפס. אם תבחרו במדפסת המאפשרת ביצוע למינציה, מומלץ לבחור כרטיסים מסוג תרכובת PET/PVC ולא מסוג 100% PVC. כרטיסי PET/PVC עמידים יותר לחום הנוצר בתהליך הלמינציה. 

אל תשכחו לחשוב על הצרכים העתידיים

אפילו אם בכוונתכם להשתמש בכרטיסים רק לצורך זיהוי ויזואלי כיום, חשבו על יישומים עתידיים. ייתכן שכעת אין לכם צורך או תקציב למערכת כרטיסים המכילה יכולות קידוד מגנטי או הצפנת כרטיס חכם, אך אולי תצטרכו זאת בעוד מספר שנים. קיימים מספר דגמים בהם ניתן לבצע שדרוג לקידוד מגנטי, כרטיס חכם או למינציה לאחר הרכישה. המומחים שלנו יעזרו להבטיח שהמערכת שתבחרו היום תתאים לצרכים הגדלֵים שלכם. 

לקבלת ייעוץ ללא התחייבות על בחירה במדפסת הכרטיסים הנכונה, צרו קשר.

תהליך סובלימציית צבע נבחר בזכות תוצאות הצילום האיכותי שהוא מציע. בתהליך הדפסת סובלימציית צבע משתמשים בחום כדי להעביר כמויות משתנות של פיגמנטים של צבע מסרט או מפילם למשטח הכרטיס, אליו הצבעים מתחברים באופן כימי. 

בתוך מדפסת מסוג סובלימציית דיו, קיים גליל של פילם או סרט המורכב מסדרה חוזרת של לוחות בצבעים צהוב, מגנטה (אדום), ציאן (כחול), שחור, ושקוף. הלוחות YMC (צהוב, מגנטה וציאן) מכילים צבעים רגישים לחום התואמים לשלושה הצבעים הבסיסים המשמשים להדפסה. שילוב כמויות משתנות של צבעים אלה מאפשר ליצור כל צבע בספקטרום, החל בלבן (ללא העברת צבע על כרטיס PVC לבן) ועד שחור (העברה מלאה של שלושת הצבעים).

בתהליך ההדפסה בחום נעשה שימוש גם בפאנל השחור (K) ובפאנל השקוף (O), אך הם פועלים בשיטה שונה, המכונה "העברה מאסיבית", בה כל החומר (במקרה זה, שרף פלסטי במקום צבע) מועבר ברגע שסרט ההעברה מגיע לטמפרטורת ההעברה הדרושה. השרף השחור משמש להחלת טקסט שחור צפוף וברקודים על פני תמונת הצבע של ה-YMC והלוח השקוף משמש להחלת ציפוי מגן מעל התמונה המודפסת כולה.

תהליך ההדפסה בחום משתמש בראש דיו המורכב ממאות רכיבי חימום בודדים (בדרך כלל 300 בכל אינץ') הנשלטים באופן פרטני באמצעות תוכנה באופן המאפשר העברת כמויות משתנות של צבעי YMC וכל (או חלק) מפאנלים השקופים והשחורים כאשר הפאנל המתאים חולף תחתיהם. 

במקרה של הפאנלים – YMC, הטמפרטורה הבודדת של הרכיבים גורמת לכמויות שונות של דיו להתאדות ולחדור אל שטח ה-PVC המבריק שבו הם מתחברים עם מולקולות הפלסטיק. זהו שלב הסובלימציה (פירוש המילה סובלימציה הוא חימום מוצר והפיכתו לאדים ללא מעבר דרך מצב צבירה נוזלי). כיוון שהפיגמנטים עוברים ממוצק לגז וחזרה למוצק, כמות הלכלוך הנוצרת קטנה בהשוואה להדפסה בהזרקת דיו, שבה מצב צבירה נוזלי הוא חלק מתהליך ההעברה. 

בגלל האופן בו הצבעים המאודים חודרים למשטח הכרטיס, נוצרת הדרגה עדינה בקצוות של כל פיקסל, במקום הגבול הבולט בין הצבע והמצע המופקים בהזרקת דיו. בנוסף, כיוון שהצבע מוחדר ומתחבר לחומר הכרטיס, הוא פחות פגיע בכל הקשור לדהייה ועיוות עם הזמן.

המדפסת יוצרת את תמונת הכרטיס על-ידי מיקום פיגמנטי צבע ושכבות של שרף אקרילי על הכרטיס בסדר הבא: צהוב (Y), מגנטה (M), ציאן (C), שחור (K), ציפוי שקוף (O)

התמונה הצבועה נוצרת משילוב של הלוחות בצבע צהוב, מגנטה וציאן, המודפסים ברצף. שכבת ה-K משמשת ליצירת טקסט שחור מוגדר היטב וברקודים ולה יתרון מובהק מעל השחור של YMC, כיוון שהיא אטומה לאינפרא-אדום – תכונה הנדרשת על-ידי סורקי ברקוד. אולם, בדרך כלל נעשה שימוש בשחור של YMC בתמונות ובגרפיקות על הכרטיס, כיוון שהוא יותר מציאותי לתמונות מאשר השרף השחור. שכבת ה-O משמשת כשכבת מגן מפני בלאי ודהייה אולטרא-סגולית.

כרטיס קירבה הוא כרטיס פלסטי, בגודל כרטיס אשראי, שבו משולבת בין שכבות הכרטיס, שכבה נוספת הכוללת שבב ואנטנה המאפשרת את קריאת נתוני הכרטיס ללא מגע. קריאת הכרטיס מתאפשרת באמצעות קורא קרבה מתאים בשידור אלחוטי RF (Radio Frequency).

לצורך קריאת הכרטיס מקרבים אותו בסמוך לקורא ייעודי, הכרטיס שהינו פסיבי, מתעורר כאשר הכרטיס נמצא בקרבת השדה האלקטרומגנטי של הקורא ומשדר את נתוני הכרטיס בדחיפה אל הקורא. כרטיסי קירבה נבדלים זה מזה בסוג השבב, גודל הזיכרון ותדר (פרוטוקול התקשורת) הקריאה.

כאשר יש כרטיסי הנקראים בתדר נמוך 125KHz או בתדר גבוה 13.56 MHz. גודל הזיכרון כאמור, מאפשר שמירה של יותר נתונים על הכרטיס. כרטיס קירבה משמש בד"כ ליישומים פשוטים של זיהוי במערכות בקרת כניסה ובקרת נוכחות. בשימושים אלו, קוראים רק את המספר הסיריאלי של השבב ומשייכים אותו לעובד (המחזיק בכרטיס) בתוכנת בקרת הכניסה לרבות מתן ההרשאות הכניסה המתאימות לאותו עובד.

כרטיס קרבה מסוג זה הוא ללא מנגנוני אבטחה בכלל והינו קל ופשוט לשכפול וזיוף. כרטיסי הקרבה הנפוצים בישראל הם: EM, HID (26bit/37bit/corporate1000), TEMIC, MIFARE ניתן לקבל את כרטיס הקירבה בתוספת פס מגנטי לצורך שימושים נוספים לדוגמא: כרטיס המשלב בקרת כניסה באמצעות שבב הקרבה והדפסת שובר לחדר אוכל באמצעות העברת הפס המגנטי בקורא ייעודי אחר.

קיימת אפשרות להדפיס מראש את גרפיקת הרקע על כרטיסי הקירבה, לדוגמא לוגו וצבעי המותג של החברה, ולאחר מכן ניתן גם להוסיף את הנתונים הפרסונליים והתמונה של העובד (מחזיק הכרטיס) באמצעות שימוש במדפסת כרטיסי פלסטיק מתאימה. בחברתנו ניתן להשיג מגוון מדפסות המיועדות לפרסונליזציה של כרטיסי קירבה וכן ניתן לבצע באמצעותן גם קידוד פס מגנטי, הדפסת ברקוד, שילוב אמצעי ביטחון בכרטיס וציפוי הכרטיס להגנה ושמירה מפני בלאי. במקרים בהם נדרש קידוד ייחודי של שבב הקרבה ניתן להשתמש בתוכנת TAGWare Professional של חברת קומפיוטרגרד המאפשרת ביצוע תהליך פרסונליזציה מלא גם על גבי כרטיסי קרבה.