ת |
תהליך סובלימציית צבע נבחר בזכות תוצאות הצילום האיכותי שהוא מציע. בתהליך הדפסת סובלימציית צבע משתמשים בחום כדי להעביר כמויות משתנות של פיגמנטים של צבע מסרט או מפילם למשטח הכרטיס, אליו הצבעים מתחברים באופן כימי.
בתוך מדפסת מסוג סובלימציית דיו, קיים גליל של פילם או סרט המורכב מסדרה חוזרת של לוחות בצבעים צהוב, מגנטה (אדום), ציאן (כחול), שחור, ושקוף. הלוחות YMC (צהוב, מגנטה וציאן) מכילים צבעים רגישים לחום התואמים לשלושה הצבעים הבסיסים המשמשים להדפסה. שילוב כמויות משתנות של צבעים אלה מאפשר ליצור כל צבע בספקטרום, החל בלבן (ללא העברת צבע על כרטיס PVC לבן) ועד שחור (העברה מלאה של שלושת הצבעים).
בתהליך ההדפסה בחום נעשה שימוש גם בפאנל השחור (K) ובפאנל השקוף (O), אך הם פועלים בשיטה שונה, המכונה "העברה מאסיבית", בה כל החומר (במקרה זה, שרף פלסטי במקום צבע) מועבר ברגע שסרט ההעברה מגיע לטמפרטורת ההעברה הדרושה. השרף השחור משמש להחלת טקסט שחור צפוף וברקודים על פני תמונת הצבע של ה-YMC והלוח השקוף משמש להחלת ציפוי מגן מעל התמונה המודפסת כולה.
תהליך ההדפסה בחום משתמש בראש דיו המורכב ממאות רכיבי חימום בודדים (בדרך כלל 300 בכל אינץ') הנשלטים באופן פרטני באמצעות תוכנה באופן המאפשר העברת כמויות משתנות של צבעי YMC וכל (או חלק) מפאנלים השקופים והשחורים כאשר הפאנל המתאים חולף תחתיהם.
במקרה של הפאנלים - YMC, הטמפרטורה הבודדת של הרכיבים גורמת לכמויות שונות של דיו להתאדות ולחדור אל שטח ה-PVC המבריק שבו הם מתחברים עם מולקולות הפלסטיק. זהו שלב הסובלימציה (פירוש המילה סובלימציה הוא חימום מוצר והפיכתו לאדים ללא מעבר דרך מצב צבירה נוזלי). כיוון שהפיגמנטים עוברים ממוצק לגז וחזרה למוצק, כמות הלכלוך הנוצרת קטנה בהשוואה להדפסה בהזרקת דיו, שבה מצב צבירה נוזלי הוא חלק מתהליך ההעברה.
בגלל האופן בו הצבעים המאודים חודרים למשטח הכרטיס, נוצרת הדרגה עדינה בקצוות של כל פיקסל, במקום הגבול הבולט בין הצבע והמצע המופקים בהזרקת דיו. בנוסף, כיוון שהצבע מוחדר ומתחבר לחומר הכרטיס, הוא פחות פגיע בכל הקשור לדהייה ועיוות עם הזמן.
המדפסת יוצרת את תמונת הכרטיס על-ידי מיקום פיגמנטי צבע ושכבות של שרף אקרילי על הכרטיס בסדר הבא: צהוב (Y), מגנטה (M), ציאן (C), שחור (K), ציפוי שקוף (O)
התמונה הצבועה נוצרת משילוב של הלוחות בצבע צהוב, מגנטה וציאן, המודפסים ברצף. שכבת ה-K משמשת ליצירת טקסט שחור מוגדר היטב וברקודים ולה יתרון מובהק מעל השחור של YMC, כיוון שהיא אטומה לאינפרא-אדום – תכונה הנדרשת על-ידי סורקי ברקוד. אולם, בדרך כלל נעשה שימוש בשחור של YMC בתמונות ובגרפיקות על הכרטיס, כיוון שהוא יותר מציאותי לתמונות מאשר השרף השחור. שכבת ה-O משמשת כשכבת מגן מפני בלאי ודהייה אולטרא-סגולית. |